Postup výroby piva

Varíme dekokčným aj infúznym spôsobom. Záleží od druhu vareného piva.

 

Do rmutomladinovej nádoby napustíme vodu a nasypeme slad.

Tomuto kroku sa hovorí vystieranie, kedy sa aktivujú príslušné enzýmy.

Následne na to prevedieme rmutovanie pri ktorom sa zložitejšie cukry

premenia na cukry jednoduchšie (zkvasitelné). Po odrmutovaní začína

sczedzovanie kedy sa mláto oddeluje od sladiny. Ďalej následuje

chmelovar, kde sa sladina uvarí spolu s chmelom.Po dovarení sa

mladina čerpá do výrivej kade kde sa oddelujú kaly, chmel a následne

sa mladiná chladí na zákvasnú teplotu. Hlavné kvasenie v našom

pivovare prebieha v oddelených kvasných kadiach (spilkách) kde

pivo kvasí približne 7 dní pri teplote do 12°C. Pivo dokvasuje v ležiackych

tankoch pri teplote do 3°C približne 4 týždne. Vyzreté pivo stáčame

do keg sudov a flaší. Naše pivo je nefiltrované a nepasterizované!